Wie zijn we?

Mogen we ons even voorstellen? We zijn een gezellige bende met het hart op de juiste plaats. Eén keer per maand komen we samen om te brainstormen over leuke initiatieven en acties op poten te zetten. Als we geen actie aan het voeren zijn doen we
gezellige activiteiten zoals een hapje gaan eten of een stad bezoeken. Kortom,
allemaal leuke dingen.

Ella Bormans
Coördinator

Ella Bormans

Ik ben Ella Bormans; ik ben van 1989 bij de Amnestygroep Hasselt, eerst als gewoon lid en na enkele jaren als coördinator. Ik ben ook verantwoordelijk voor de spoedacties voor Colombia. Ik was lerares Nederlands-Duits en ben sinds 1/02/11 met pensioen. Ik werk als vrijwilligster in het Huis Erika Thijs en voor vriendENtaal bij Vormingplus Hasselt. Ik fiets, wandel en zwem, ik ga naar allerlei culturele activiteiten (dans, theater, muziek, film, tentoonstelling) en ik lees graag; ik volg cursussen Spaanse en Franse conversatie. Ik ben gehuwd met Livien( †05/07/14); we hebben 1 zoon Thomas (1985).

Ludo Naelaerts
Secretaris

Ludo Naelaerts

Mijn sympathie voor het gedachtengoed en acties van Amnesty International moet al een heel eindje meegaan. Na ontwikkelingswerk in Congo, sloot ik aan bij een schrijfgroep in Schoonbeek die we later hebben verdergezet. Ook in de hogeschool (ex-Khlim) werd er geschreven en sinds 2013 sluit ik terug aan bij de lokale groep van Hasselt. Mensen uitnodigen om stil te staan bij de mensenrechten in onze tijd, roept weerstand en (h)erkenning op. Mensen ontmoeten die het belangrijk vinden om een petitie te tekenen (of juist niet !) is vandaag zo belangrijk voor de mensen die het niet kunnen, en voor ons een klein gebaar van engagement.

Manuela van Wanrooy
Social Media Manager

Manuela_edited

 Hoi, ik ben Manuela en sinds augustus 2015 heb ik mij aangesloten bij de lokale groep van Amnesty International in Hasselt. Zelfs voor de start van mijn Bacheloropleiding Social Work heb ik door middel van vrijwilligerswerk mijn steentje in de maatschappij bij gedragen. Na het afronden van mijn Bachelor na Bachelor in de sociale gezondheidszorg zocht ik een nieuwe uitdaging. Het leek mij interessant om eens te zien wat ik voor Amnesty International – Hasselt kon betekenen. Amnesty International streeft naar de naleving van mensenrechten en daar kan ik mij alleen maar bij aan sluiten.
Mensenrechten zijn iets van alle tijden en hoe je ook heet of waar je ook woont – je hebt er als mens recht op.

Wilfried Spiesschaert
Penningmeester

Wilfried

Ik ben sedert september 2015 op pensioen. De laatste 20 jaar was ik betrokken bij de behandeling van geïnterneerden in het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum te Rekem. Tot mei 2016 ben ik nog gewestelijk secretaris van de ACOD-Openbare diensten Vlaamse Pijler. Ik ben gehuwd en heb één zoon. In mijn vrije tijd hou ik ervan om toerkes te fietsen op mijn koersfiets onder droge omstandigheden. Ook een wielerwedstrijd op TV kan mij boeien. In mijn zoektocht naar een zinvolle activiteit tijdens mijn pensioen is mijn keuze gevallen op Amnesty International: door de kleine inspanningen van velen (internationaal) kunnen we een heel belangrijk verschil maken voor mensen die het slachtoffer zijn van schendingen van mensenrechten.

Mehrnush Hosseinpour


mehrnush

Mensen zijn leden van een geheel, in de creatie van een essentie en ziel.
Als één Lichaamsdeel wordt getroffen met pijn, verontrust dat de andere delen.
Zonder medeleven met menselijk leed, ben je de naam “mens” niet waard.
-Saadi (1184 – 1283)

Vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid zijn zaken die men niet ten schenke krijgt maar wel zaken waarvoor men moet strijden. Daar geloof ik in; al jaren krijgen vooral vrouwenrechten en gendergelijkheid mijn aandacht.   

En toen ik verhuisde naar Hasselt, heb ik me aangesloten bij de lokale Amnesty International groep (januari 2016) omdat hun activiteiten en acties me aanstaan.  Ik ben Iraanse en kwam naar België in 2010. Ik ben afgestudeerd aan de KuLeuven universiteit en momenteel doe ik mijn doctoraat aan de universiteit Hasselt.