Tentoonstelling in Kunstacademie voor Amnestygroep Hasselt

Nog tot 29 maart loopt in de Academiegalerie van de Stedelijke Academie, Kunstlaan 12, Hasselt de tentoonstelling “Mensenrechten in de kijker”. Nog 1 week de tijd dus om deze tentoonstelling niet te missen.

Er zijn heel wat disciplines aanwezig. Mooie werken in glas. Een opvallende ets. Heel wat schilderijen. Werken die ons b.v. duidelijk maken dat mensenrechten voor alle mensen gelden, ook voor daklozen, prostituees, e.d. Aan het plafond hangt o.a. een installatie, bestaande uit een kooi waarin kleine gele papieren vogels zitten, en vanuit de kooi vliegen ze langzaam weg. Het is van een poëtische eenvoud. Aan 1 wand hangen allemaal kooitjes, die gevangeniscellen voorstellen; elke leerling heeft zijn/haar kooitje op een heel eigen manier uitgewerkt. Een prachtig resultaat.

Alle leeftijden hebben werken afgeleverd. Zo is er een vertederend werk van de allerkleinsten; het maakt ons duidelijk dat ook zij, op hun naïeve manier, over dit thema nadenken en er hun eigen wonderbaarlijke invulling aan geven. Er staan keramieken koppen, geperst tussen hout, iets waar je stil van wordt.

We kunnen niet alles in detail bespreken. Maar het geheel is verbluffend.

De tentoonstelling “Mensenrechten in de kijker” is gewoonweg schitterend. Je moet zeker eens gaan kijken. Nog tot 29 maart, 1 week dus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *